Tegn på utroskap

Disse tegnene bør du ser etter

Du har muligens kjent på den følelsen før. Det rare som skjer i magen, men du klarer ikke helt sette ord på hva som trigger det. Følelsen av at noe ikke stemmer. Nedenfor finner du viktige tegn på utroskap.

Hvis man mistenker at partneren er utro, har det som oftest startet med en magefølelse. Da er det ofte lett å tenke at magefølelsen har rett i noe. Ja, det kan noen ganger stemme, men ikke alltid.

Frykten for utroskap er smertefull og vanskelig å takle. Man kan lett føle at man ikke er god nok, ikke elsket nok, og det går hardt utover selvfølelsen.

Når disse følelsene oppstår har vi ofte et behov for å sjekke om denne mistanken stemmer eller ei. Jo mer vi tenker på det, jo verre blir tankekaoset i hodet. Det kommer ofte til et punkt at vi nesten ikke vet hva som er virkelighet eller fantasi. Da er det viktig å senke skuldrene, puste dypt og se rundt oss hva vi hører og ser, slik at vi klarer å holde oss til virkeligheten. Det kan være lurt å prate med noen man føler seg trygge på, som ikke er involvert i saken, slik at man kan få en klarhet på hva som er hva.

Vær ærlig om frykten du har

Det er veldig viktig at vi klarer å være åpne med partneren vår om hva vi frykter. Det kan virke skremmende å skulle fortelle partneren sin om de vonde følelsene man sitter inne med. Ofte føler vi på frykten av å bli forlatt. Ikke bli elsket nok.

Åpenhet er viktig for å kunne senke skuldrene våre, og samtidig gi partneren din en forståelse for hvorfor du er så redd og mistenksom. Når man går rundt og frykter for at partneren din er utro, så er det viktig å kunne spørre rett ut om utroskap. Det vil være vanlig å få et nei, uansett om man er utro eller ei, men da har man åpnet saken og man kan jobbe seg dypere innpå temaet. Det er viktig å forholde seg rolig og ikke komme med beskyldninger, men legge frem bekymringen på en god måte.
Det vil være vondt og sårt for partneren å bli beskyldt for utroskap om det ikke skulle stemme, men det er verdt å ta opp temaet slik at man ikke sitter inne med de vonde følelsene alene. Det kan medføre at tilliten til din partner svekkes, for ingen liker å bli beskyldt for noe så alvorlig, men du kan med dette begrense eventuelle skader.

Tegn på utroskap:

 1. Hvis telefon og pc var veldig åpent tidligere, og partneren din begynner å skjule dette så kan det være et potensielt faretegn på at han har noe å skjule for deg. Hvis partneren i tillegg begynner å kalle deg sjalu eller en snoker, så kan det være grunnet dårlig samvittighet.
 2. Utroskap krever at de er mer til stede andre steder. Ergo mindre hos deg. Det kan ofte være mer stress på jobben, jobbreiser eller andre ting som krever at partner er nødt til å holde seg borte.
 3. Hvis du ofte lurer på din partner sin oppførsel eller merker at han skyver seg mer og mer vekk fra deg, lytt til magefølelsen din. Det er viktig å snakke med partneren din om det du frykter og krev at han forteller deg sannheten. Ikke glem at de som er utro blir utrolig gode løgnere. Det er svært vanlig at de da vil starte samtalen med en løgn for å vri seg unna.
 4. Hvis partneren din blir i overkant snill. Overøser deg med gaver. Tar deg med til dine favorittsteder. Det kan være et varseltegn. Det er ofte en ubevisst handling for å dekke over for dårlig samvittighet.
 5. Men vær obs på at det kan være helt motsatt også. Partneren kan begynne å påpeke feil og mangler ved deg, eller legge skylden over på deg for utroskap. De kan fort bli irriterte og holder seg unna deg.
 6. Ny hobby! Helt ut av det blå får partneren din en ny hobby. Det er i og for seg ikke så skummelt for man kan alltid ha godt av egne hobbyer man ikke deler med andre. Men hvis du ikke får lov til å delta noen gang så kan det fort ringe noen alarmer. Dette er et av de sikreste tegnene på utroskap.
 7. Finner du merker på klærne og parfymelukt, de klassiske fysiske tegnene på at det er en annen, da står du mer styrket når du tar praten med partneren din.
 8. Hvis deres forhold har vart i mange år og livet deres dreier seg om en evig rutine, så kan partneren plutselig ha et ønske om å fornye forholdet deres. Gjøre det til det bedre for ofte lærer de nye ting på utsiden og tar det med seg hjem.
 9. Hvis partneren din ikke ønsker å være intim med deg lenger og ikke ønsker nærhet kan dette være et tegn, men det kan også skyldes sykdom, mangel på søvn eller hverdagen som kan føles litt altoppslukende. Men dette kan gå begge veier!
 10. Sexen øker plutselig og partner kan ønske nye ting med deg enn hva dere tidligere er vant med.

Man kan aldri være helt sikker på om partneren din er utro med mindre du ser det med egne øyne, eller at partneren innrømmer utroskapen selv. Løgn er som regel det vanligste tegnet. Løgnene begynner gjerne i små og da burde du begynne å være oppmerksom, for de små skjuler ofte de større løgnene.

Magefølelsen

Alle tegnene på utroskap er ikke nødvendigvis alltid et bevis på at utroskap har funnet sted. Noen ganger er det også falsk alarm.

Selv om du mistenker og tenker det verste, så trå veldig varsomt så du ikke unødig ødelegger forholdet ytterligere hvis det skulle vise seg å være feil. Du kan se tegn på utroskap, men i virkeligheten er ikke partneren din utro. Bruk gjerne en privatetterforsker for å avsløre utroskap istedenfor å konfrontere partnere din.

Kommunikasjon og en åpen samtale er viktig å få gjort.

Det er ingen fasit på utroskap. Det er som regel ikke den ene endringen som er avgjørende, men flere ting over tid. Det er allikevel viktig å ta bekymringene dine på alvor.

Man følger ganske tidlig at noe er i gjære, men klarer ikke alltid sette fingeren på hva. Da er det vanlig at partneren har lett for å bagatellisere det slik at du skal tenke at du selv blir usikker. Den som er utro vil gjøre alt de kan for å ikke vise at de er den utro part.

Man får gjerne mange løfter, men deres handlinger handler om alt annet enn deg.

Stol på magefølelsen din.

Årsakene til utroskap

Årsaken til utroskap kan være mange.

Det kan være mange grunner til at utroskap finner sted. Også gjerne en kombinasjon av flere ting. Man kan være lykkelig i det forholdet man er i, og det kan virke rart at man da velger å være utro. Men dette skjer ofte. Plutselig møter man en annen person som ser nettopp deg på en annen måte enn det partneren din gjør. En frisk og berusende måte. Selv om du elsker partneren din som venter hjemme, så kan du fortsatt bli betatt av noen andre. Dette kan føre til at dømmekraft og kontroll blir fraværende. Mye fordi dette er spennende og helt nytt. Det er ofte spenningen som gjør at man ender opp utro. personen vi lever med kan fort virke kjedelig i hverdagen. Følelsen av at noen ser på deg på en frisk måte vil være fristende nok til at man tar det valget. Det kan være vanskelig å se tegn på utroskap.

Kvinner og menn er veldig ofte forskjellige når det kommer til sex og følelser. Menn er ofte flinkere til å skille disse, i motsetning til kvinner som lettere vil få følelser.

Menn har oftere sex med en annen utenfor forholdet selv om de er fornøyde og elsker partneren sin, men legger ikke like mye i det lille sidespranget.

Kvinner derimot blir mer følelsesmessig knyttet når de er utro. Det handler om så mye mer enn det seksuelle. Det starter ofte som et vennskap som glir sakte over i et forhold, noen ganger uten at man nesten merker det selv.

Hemmeligholdt vennskap

Kanskje du en dag får deg en ny venn. Det er helt naturlig, og ikke noe som helst galt. Problemene oppstår hvis du prøver å skjule denne vennen for partneren din. Når du velger å være mer åpen med den nye vennen, enn med partneren din. Det vil da være normalt å undre på intensjonene med dette vennskapet. Hva er det med denne vennen man ønsker å skjule for partneren sin? Hvordan ville vi opplevd det om det var motsatte vei? Hvis du føler det hadde vært feil, så er det gjerne det.

Nyforelsket igjen

Tegn på utroskap er at partneren din virker nyforelsket.

Det er veldig vanlig å tenne på andre enn partneren sin, men man må bare ikke la det gå for langt eller gjøre noe med det. Kanskje du klarer å snu den tenningen over mot partneren din? Blåse litt nytt liv i forholdet du allerede er i? Det er ikke umulig å gå nye stier med partneren din for å gjøre det hele mer spennende.

utroskap kommer sjelden av seg selv. Det begynner gjerne når det er noe negativt i forholdet du allerede er i. Men for noen så kan slikt oppstå grunnet lav impulskontroll. Det betyr at de har vansker med å sette grenser for seg selv og sine handlinger. Dette er gjerne i forbindelse med rusmidler eller alkohol.

Det beste her er å snakke sammen om dette om dere ønsker å være i forholdet. Fortell partneren om tenningen til denne andre personen. Ikke alle vil være enige her. Noen vil mene at ærlighet varer lengst, mens man kan også tenke at det vil skape en mistillit og mye sjalusi hvis man skal fortelle om hver gang man blir betatt av andre. Dette er noe du må føle er rett for deg selv.

Det er svært viktig å løsrive seg fra denne nyforelskelsen på siden og sette alt inn i forholdet du er i.

Nyforelsket, men alle behov kan du ikke dekke

Det er viktig å huske på at man kan ikke få dekket absolutt alle sine behov i ett samliv. Det er ikke slik at det vil være lidenskapelig og spennende hele tiden. Det kommer alltid til å gå i bølgedaler og det er helt normalt. Kjærlighet er mye dypere enn den lette forelskelsen du sikkert vil føle på mang en gang.
Prøv å forsone deg med dette istedenfor å hele tiden sammenligne ditt nåværende forhold med en forelskelse på siden. Livet er ikke et eventyr, men ikke la deg bli skuffet av det.

Det vil bli hard jobb, men fokuser på å dyrke frem alle de gode følelsene mellom deg og partneren din som selv gjorde at dere fant veien sammen fra starten.

Skap gode minner sammen, bruk masse tid sammen og nyt hverandre.

Utro kjæreste

At kjæresten din er utro betyr ikke at hen ikke har følelser for deg. Det handler om hva hen mangler i deres forhold. Noen mennesker er notorisk utro og disse menneskene vil alltid være det, for hen får energi av å være intim med forskjellige mennesker. Hen må ha variasjon for å ha det bra. Hvorfor noen er utro har ofte komplekse svar. Du finner ofte færre tegn på utroskap hos kvinner enn hos menn.

En utro kjæreste tar i mange tilfeller skrittet over streken fordi hen mangler nærhet til deg. Det er ikke nødvendigvis din skyld, men det er deres skyld. For å løse det må dere finne tilbake til nærheten og intimiteten. Det er vanskeligere å avsløre utroskap for menn enn for kvinner.

Utroskap og kvinner

De fleste utro kvinner starter en relasjon til en annen partner for emosjonell kontakt. De søker noe dypere og det starter med samtaler. Utroskap kvinner er annerledes enn for menn generelt.

Noen kvinner går kun etter det fysiske, men flertallet ønsker seg en bestevenn i sin partner. Dette savner hun på hjemmebane og finner en som kan tilby henne følelsen av å bli forstått.

Dette henger også sammen med måten kvinner går fra partnerene sine på. Når kvinnen har tatt valget, så skal det mye til for at hun går tilbake til sin ekspartner. En mann angrer ofte og vil prøve på nytt. Kvinner lager emosjonelle bånd med sin nye partner og vil derfor bli dypere involvert og investert.

Holde sammen etter utroskap

Skulle partneren din faktisk vise seg å være utro så blir det store spørsmålet om man skal gå, eller jobbe hardt for å bli. For veldig mange er utroskap det aller største sviket. Brudd på kontrakten man har bygd opp i forholdet. Den viktigste tingen i forholdet – tilliten. Er brutt.

Veien for å bygge opp tilliten på nytt er ikke en rask løsning. Det tar tid, men hvis begge partene er villige, vil det kunne gå.

Mange vil nok kunne råde deg til å gå fra partneren din. Men det er ikke alltid at det vil føles rett for deg. Det er viktig å ta denne avgjørelsen ut fra hva du og partneren din oppriktig ønsker. Veien er lang, men ikke umulig.

Utroskap er krise, og ingenting vil aldri bli helt likt som hva det var. Men det er en meget god mulighet til at dere kan se hverandre på en ny og frisk måte. Leve på andre måter enn dere tidligere har gjort.

Det vil komme utfordringer underveis. Harde motbakker. Men det vil kunne gå.

Både den som blir bedratt, og den som bedro vil sitte inne med mange såre følelser i ettertid.

Den som har blitt bedratt vil kunne føle på

 • Tilliten. Alt det partneren din sier vil kunne vris og vendes på i hodet.
 • Selvtillit. Det å føle seg attraktiv og ønsket av sin kjæreste.
 • En følelsesmessig berg og dalbane mellom glad og full av sorg om hverandre.

Den som har bedratt kan føle på følelser som:

 • Å måtte takle en følelsesmessig ustabil kjæreste.
 • En skam over sine egne handlinger. Noe som vil være vanskelig da partner vil snakke mye om det som skjedde, mens man selv gjerne vil fortest mulig komme videre.
 • Det kan fort være vanskelig å se for seg at dette forholdet kan bli attraktivt etter noe slik. Når det er så mye ustabilitet mens det pågår.

Ønsker dere dette hardt nok er det svært viktig å kunne legge dette bak seg, men kommunikasjon er alt.


De viktigste tegnene

Det er mange tegn på at partnere din er utro. I videoen nedenfor finner du de viktigste.